Само две български състезателки продължават участието си в третия ден на Световното първенство по лека атлетика в зала. Шампионатът на планетата, който се провежда в “Атъкьой Арена” в Истанбул, приключва в неделя (11 декември).

Двете български представителки в най-атрактивната дисциплина – 60 метра, Ивет Лалова и Инна Евтимова ще се появят в залата малко след 14.15 часа, когато започват полуфиналите, според програмата на шампионата. Финалът е насрочен също за неделя, от 17.05 часа българско време.

Инна Евтимова ще има шанса първа да търси място сред най-добрите 8 на планетата. Националката ни попадна във втора серия, която трябва да започне в 14.22 часа. Инна Евтимова ще бяга в седми коридор, като съдбата отново ще я изправи срещу Лавърн Джоунс, с която се състезаваха и в квалификациите. В пресявките атлетката от Вирджинските острови изпревари Евтимова с резултат 7.21 секунди. Българката влиза в полуфиналите с 15-о време (7.35 секунди).

Ивет Лалова ще застане на старта на полуфиналите в 14.29 часа, когато ще бъде даден стартът на третата серия. Чаровната ни атлетка ще бяга в четвърти коридор.