Ивет Лалова, която направи най-бързото си бягане за сезона пред родната публика, завършвайки с 11.11 секунди на 100 метра, заяви, че силният резултат е награда за страхотните зрители на Европейското в Стара Загора.

“Този силен резултат е награда само и единствено за страхотната публика. Благодаря за цялото внимание и огромната обич. Докато бях на старта чувах малки деца, които крещяха с пълно гърло „Ивет, обичам те”. Това беше невероятно. Много е трудно да останеш концентриран в такава обстановка. Знаете, че спринтът е концентрация, нужно е самовглъбяване. Признавам си, беше ми много трудно. Не исках да правя грешки”, заяви Ивет Лалова след бягането.

“Искаше ми се да направя едно бягане под 11 сек и то ми пролича - все едно се движех повече и над възможностите си. Но вярвам, че от тук нататък нещата ще стават все по-добре. Имах нужда от това бягане, от добри условия. До сега имах пет-шест старта през сезона и всички при насрещен вятър, студ, с дъжд. Сега се насладих, за мен беше огромно удоволствие”, добави още Ивет Лалова, цитирана от bgathletic.com и продължи:

“Надявам се да има нови дечица, които са сега на стадиона и за първи път ме виждат, които сега изпитват интерес към леката атлетика. Надявам се да имам сега повече фенове от преди 2 години, когато пак бягах тук. За мен винаги е огромно щастие да бягам пред родна публика и смятам, че самият факт, че не мога да си го позволя твърде често, предизивиква този голям интерес.”

“Утре ще бъде едно истинско удоволствие. На 200 метра имам и една конкурентка, тъй като знаех, че на 100 метра нямам особено силни съпернички, и се надявам, в добрия смисъл, тя да ми направи силно бягане. Всико под 23 сек е супер бягане. Стремя съм такъв резултат”, коментира още спринтьорката.