Над 200 състезатели от 5 държави ще участват в третото издание на Международния турнир за Купа Независимост в Кюстендил, тази събота и неделя /22- 23 септември/.

Турнирът се явява една от последните сериозни проверки пред Световното първенство за всички възрасти в Санкт Петербург, през ноември, пише Dariknews.bg.

“Пристигат три клуба от Италия, два от Гърция, младежкият национален отбор на Грузия, 22 батутисти от Украйна и десет клуба от България. Надявам се да се получи едно прекрасно състезание, с високо качество”, каза в ефира на Дарик радио за Югозападна България Иво Кръстев, председател на основния организатор СК по скокове на батут Евротрамп Кюстендил.

Той благодари за съдействието и подкрепата от Община Кюстендил, Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по скокове на батут.

“Освен, че хотелската база в града ще се напълни, ще направим и реклама на Кюстендил. Предвидена е обиколка за запознаване с историята на града, защото има с какво да се похвалим. За организацията ни помагат и младежи - доброволци, благодаря им”, каза още Иво Кръстев.

Надпреварата за Купа Независимост започва в залата по скокове на батут на стадион “Осогово” в събота, в 10:00 часа. Официалното откриване е в 12:00 часа, а финалите в отделните дисциплини са в неделя.