Международният турнир по олимпийско таекуондо за Купа България ще се проведе този уикенд - 12 и 13 октомври, в зала „Фестивална“.

Турнирът, чието второ издание е с рекорден брой участници – 46 отбора от цял свят, се организира от спортен клуб Таекуондо Фитнес и със съдействието на Българската федерация по Таекуондо - WTF.

Състезатели от общо десет държави ще стъпят на татамито в София този уикенд – регистрирани са клубни отбори от България, Дания, Сан Марино, Гърция, Румъния, Сърбия, Молдова, Македония, Унгария и Косово. 25 родни отбора ще премерят сили с чужденците в желанието си тази година трофея да остане в България.

През първия ден на състезанието, който стартира точно в 10 сутринта, ще се съревновават деца във възрастовите групи/; 7 - 9, 10 - 11 години, както и юношите и девойките 15 - 17 години. През втория ден сили ще мерят кадетите 12-14 години, както и мъжете и жените.

Официалните гости на турнира са Негово Превъзходителство Посланикът на Република Корея у нас г-н Шин Менг-хо, министърът на младежта и спорта г-жа Мариана Георгиева, зам. министърът на спорта г-н Йордан Йовчев, Румяна Нейкова и др., които ще присъстват на финалните срещи в неделя (13. 10. 2013 г.) от 18:30 часа.