Плеяда елитни атлети пристигат за Маратон Стара Загора 2019. Четвъртото  поредно издание на състезанието е насрочено за следващия уикенд, на 31 март, и отново ще даде старт на веригата надпревари, обединени под  мотото „Бягането като начин на живот“. И още: за втора поредна пролет Стара Загора ще определи държавните шампиони в полумаратона.

На старт в класическата дистанция от 42.195 км ще застанат двамата миналогодишни победители. При мъжете мароканецът с италиански паспорт Ахмед Насеф отново ще е сред основните фаворити за големия джакпот, който на два пъти му се изплъзва за съвсем малко. При дамите отново на линия е Рут Матебо, която миналата година записа победи и в трите български маратона и грабна за втори пореден сезон големия джакпот от 20 000 лв.

На двамата обаче въобще няма да им е лесно, защото се очертава да срещнат много силна конкуренция. В Стара Загора ще бягат двама елитни мароканци. Нуни Редуан пристига с реномето на бронзов медалист от софийския маратон миналата есен и с личен рекорд 2.15:35 ч. Неговият сънародник Йосеф Сбай пък има злато от полумаратона в София преди две години.

Всички те ще трябва да се справят с атаките на кенийската армада. В града под липите ще видим трима представители на тази прочута в цял свят школа. Еванс Тануи е горд с победата си на полумаратона в Сплит тази година с резултат 1.04 ч., негови сънародници по трасето ще бъдат Андрю Мангата и Хосе Тюей, който е шампион от маратона в Загреб през 2017 г., личното му постижение е 2.15:01 при победата му в Касел (Гер).