Куп легенди ще представят „Лодката на приятелството“ – символ на предстоящото световно първенство по гребане в Пловдив.

В понеделник, 3 юли, от 10,30 часа край финалната кула на гребния канал в Пловдив ще се съберат олимпийски шампиони, спортни идоли и ръководители. Те ще представят на обществеността специалния символ на престижния гребен шампионат и ще споделят новини и очаквания за световното първенство за мъже и жени до 23 г. в Пловдив от 19 до 23 юли.

На гребната база в Пловдив ще се съберат техническият секретар на Международната федерация по гребане (ФИСА) и олимпийски шампион по гребане Светла Оцетова, олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова, треньорът, извел я до 3 олимпийски медала и олимпийския връх в Пекин, Свилен Нейков – настоящ председател на Българската федерация по гребане, олимпийските шампионки Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева.

Освен златни имена от историята на българското и световното гребане на събитието ще присъства и първият гимнастик в историята на спорта, участвал на 6 олимпийски игри – четирикратният олимпийски медалист и голям любимец на българската публика Йордан Йовчев. Знатният пловдивчанин оказва специална подкрепя за организирането на редица големи гребни първенства в родния му град.

Заместник кметът на Пловдив Георги Титюков и председателят на Организационния комитет на световното първенство по гребане Иван Попов ще разкрият подробности за организацията на събитието и ефекта за града домакин.