Представителният отбор на страната ни по културизъм се завърна от Балканиадата в Сърбия с 18 златни медала, похвали се днес родната федерация.

В момента в Испания се провежда световно първенство и двама от нашите състезатели вече са се класирали в топ 6, а за другите двама участници надпреварата предстои. 
Предстои и Световно първенство по фитнес за мъже и жени в Полша, от което очакванията са големи, сподели председателят на родната федерация Патрик Ангелов. Валентин Петков е с възможност за медал, за отличия могат да се преборят и няколко от 11-те дами, добави още шефът на централата по културизъм и фитнес.

От 3 години федерацията няма финансиране от спортното министерство, въпреки високите постижения, стана ясно на пресконференция в Пресклуб ''България''. 

Наказанието налага бившият служебен министър Петър Стойчев след случаен пропуск на федерацията да изпрати в срок справка в НАП. Следва отнемане на лиценза на федерацията, по-късно възстановен от съда. Това е неприятната история. 

Днес фитнесът е най-масовия спорт, всяко второ момче е минало през фитнес залата и затова е социално-значим спорт, заяви Калоян Паргов – член на Управителния съвет на федерацията.

На последното държавно първенство за мъже и жени са се явили 200 състезатели, при юношите те са 100, каза още Ангелов. За промяна в отношението към културизма и фитнеса и за възстановяване на финансирането от министерството настояват от федерацията. Те се надяват в най-скоро време да обсъдят всички детайли с министър Кралев и да постигнат разбирателство в името на развитието на спорта. /БГНЕС