Европейският шампион в тежка категория и номер 1 в ранглистата на световната федерация IBF Кубрат Пулев както винаги се готви професионално и усилено за своя следващ съперник. Този път обаче подготовката на българина не протича на ринга, а в класната стая. Причината е, че съперникът на българина не е някой известен боксьор, а немският език.

Както е известно, Кубрат се състезава за немския клуб Зауерланд и прекарва голяма част от подготовката си в Берлин, където се готви със своя треньор Ото Рамин. Поради тази причина Пулев иска да научи да комуникира свободно на немски и в момента кара интензивен курс.

„Преди и след мачовете винаги при мен идват много журналисти. Но в крайна сметка мога да обясня единствено на моите сънародници детайлите, които те искат да научат от мен“, обяснява Пулев пред сайта boxen.com. “За да променя това в момента карам интензивен немски курс. Защото преди всичко искам освен на моите фенове в родината, да мога да обясня и на публиката в Германия, какво искам да кажа за отделните мачове.“

В момента 31-годишният боксьор уча как да отговаря на въпроси от интервюта: „Това е една наистина трудна задача, тъй като граматиката в сравнение с моя роден език е напълно различна. Но аз си поставям това предизвикателство и уча всеки ден. Уроците са много полезни и за всекидневната употреба. Да се оправяш без помощ в друга страна е много по-хубаво.“

„Но нищо не е по-трудно от следващата битка и вече се радвам скоро отново да бъда на ринга“, завърши Пулев, който е постигнал сериозен напредък със своята учителка Надя.