Боксьорът Кубарт Пулев ще пропусне тазгодишния турнир „Странджа” по решение на ръководството на националния тим и федерацията.

„Може би е така, защото има много млади момчета в отбора и искат да нямат допир до старите, за да могат да си ги манипулират и да има по-добра дисциплина в отбора. Ние само на добро може да ги научим. Аз поддържам форма самостоятелно. На големите шампиони не им трябва някой до такава степен да им казва какво да правят, все пак трябва треньор, който да е до теб, но не много. Въпреки всичко, което стана, въпреки забавянето на плащанията и всичките интриги, което си е нормално за България, вече съм свикнал. Обидата доста отдавна ми е нанесена така, че вече свикваме с всичко. Народът се примирява и така. Премията си я получих миналата седмица, а за Детелин Далаклиев не знам”, коментира Пулев, който получи наградата си спортист Номер 1 за месец ноември в традиционната анкета на Пресклуб България.

Националният ни селекционер по бокс Петър Лесов пък е Номер 1 сред колегите си за ноември. „Кубрат Пулев пропусна подготвителния лагер, защото няма да участва на „Странджа”, а ще го пазим за световното първенство през август”, заяви Лесов.

Европейският вицешампион Детелин Далаклиев също пропуска Старнджата. Той се лекува от контузия, а въпросът дали Борис Георгиев ще продължи в националния отбор към момента е висящ. В неговата категория вече има равностоен боец на ринга от младото поколение и това е Симеон Чамов, световен вицшампион при кадетите, смята още Петър Лесов. Друго талантливо попълнение е Младен Манев, кат. 75 кг, шампион на Европейския съюз. Име, което също заслужава внимание, е Евгени Борисов, бронзов медалист при младите в кат. 69 кг. От тези 18-годишни момчета след година могат да се очакват сериозни резултати и даже медали, подчерта Петър Лесов.

„Мога и да участвам на Странджата, ама преценили са от ръководството, не мога да съм против тяхната дума. Иначе мога и сигурно ще ги бия. В момента тренирам повече силово, така че мога и да изнеса някой от ринга направо. Помагам на брат ми Тервел. На самоиздръжка го карам сега, ама важното е да сме оптимисти. Ще участвам на следващия турнир, на който каза Лесов, аз много не го слушах. Ама какво значи да слушам. Аз не съм някакво малко дете и той не ми е баща, за да го слушам. Въпросът е да се разбираме, но няма как да се разбираме перфектно, при условие, че не знаят как да боравят с всеки от състезателите. Треньорът трябва да е педагог, психолог, да е като майка на отбора”, завърши Кубрат Пулев.