Българската звезда в бокса Кубрат Пулев разкри пред Нова телевизия, че всички съперници, с които се водят преговори за евентуални мачове, искат баснословни суми, за да се съгласят да излязат срещу него на ринга.

През последните дни се развихри страхотна сага около противника на Кобрата, като след трима отказали се, българинът ще се изправи срещу хърватина Ивица Перкович. Двубоят е в събота от 21.30 часа и ще бъде излъчван по Диема.

„Ще играя с Ивица Перкович от Хърватия, който също не е лош боксьор, но в последния момент така се получават нещата. Моят мениджър ми обяснява нещата така, че за толкова кратко време не е успял да намери човек, който да се съгласи да играе срещу мен. Все по-малко хора се съгласяват да играят срещу такъв противник като мен. Освен това, те не могат да инвестират половин милион за този мач, така че противниците, които искат да се изправят срещу мен искат безусловни суми. За съжаление, това е истината“, сподели Кубрат Пулев.

„Мисля, че Перкович ще пристигне на време, така ми казват“, допълни Кобрата.

„Аз съм доста търпелив и издръжлив човек, винаги гледам позитивно на нещата. За съжаление или за радост, проведох доста сериозна подготовка, за мач срещу сериозен противник, но ще видим какво ще стане.“

„Не, няма опасност да го подценя. Не подценявам абсолютно никого. Не е лош боксьор. Свали Димитренко в нокдаун, а и боксът е спорт, в който ако допуснеш подценяване, може да загубиш мигновено. Това е спортът, в който не се знае нищо до последно“, коментира още Пулев.

„Аз лично за преговори за мач с Александър Поветкин не знам, нито сме го коментирали - нито моя мениджър, нито от Зауерланд, дори не сме го споменавали.“

„Братята Кличко, колкото са боксьори, до такава степен са и политици, но и така са се вплели в професионалния бокс, че диктуват нещата и всички се съобразяват с тях. Но аз имам търпението и се надявам този мач да стане факт“, завърши Кубрат Пулев.