Гордостта на българския бокс Кубрат Пулев бе гост в следобедния блок на Дарик радио по случай приза, който получи за Мъж номер 1 на 2013-а година. Пулев разкри, че все още няма съперник 5-и април, като допълни, че е много вероятно въобще да няма мач на тази дата. Освен това, Пулев заяви, че шансовете за мач с Владимир Кличко през тази година са 50/50.

„В бокса невинаги по-добрият печели. Това не е футбол. Тук няма мърдане. Не е ясен съперникът ми за 5-и април. Не ясно и дали тогава ще играя. Ако съм подготвен добре, няма значение кого ще срещна. Важно е да усетиш съперника. Както в бокса, така и в тениса, и въобще в спортовете с единоборства, има енергия, и надделява волеви по-подготвеният“, започна Пулев.

„Отказах се от титлата си на европейски шампион, за да може да стана претендент за световната титла. Така предпочетох, да гоня върха, пред това да се бия с по-посредствени състезатели. Не казвам, че европейската титла не е връх. Напротив, напоследък много от качествените боксьори са от Европа“, каза още Кобрата.

„Радвам се, че съм оценен правилно и може би до края на годината може да има мач с Кличко. Шансовете са 50/50. Не ме изнервя изобщо чакането. Когато си добре психически, устойчив – това трябва да го превърнеш в свой плюс. Кличко е по-стар от мен. Така че, времето работи за мен. Колкото повече се чака, толкова по-зле за него“, коментира още Мъж номер 1 на 2013-а година.