Феновете ще имат възможност да присъстват този уикенд на финала на Световното по снукър в шефилдския театър Крусибъл, след като британското правителство обяви подновяването на пилотна програма за тестване безопасното завръщане на зрители по събития.

Правителството беше решило да позволи присъствието на привърженици на внимателно подбрани събития от края на юли до началото на август за „стрес тестване“ на новите препоръки за завръщане на редовния спорт, въпреки че планът беше спрян заради повишаване броя на заразени с коронавирус.

„С удоволствие заявяваме, че ограничен брой зрители ще бъдат приветствани на всички сесии от финала на Световното първенство в събота и неделя“, се казва в изявление на Световния снукър. Ако пилотните събития са успешни, това може да доведе до отварянето на други зали за фенове от 1 октомври.

Световният шампионат по снукър бе първото спортно събитие на закрито, което отвори вратите си за привърженици, позволявайки ограничен брой зрители, които да присъстват на първите няколко сесии на 31 юли. Бившият номер 1 в света Рони О‘Съливан разкритикува решението за позволяване присъствието на фенове, казвайки, че това създава излишен риск.