Пилотът на Приста Ойл Рали Тийм Крум Дончев стартира в рали Барум, като това е първото участие на българина в престижната надпревара.

Състезанието се провежда в чешкия град Злин и е 8 кръг от европейския рали шампионат. За първия ден от рали Барум организаторите бяха предвидили единствено суперспециален етап, който се проведе по улиците на град Злин и започна в 21 часа местно време.

Според регламента участниците бяха задължени да направят по три обиколки на импровизираното трасе. На пилота на Приста Ойл Рали Тийм бе даден седми състезателен номер, но както е обичайна практика, за да се запази интереса на публиката, в суперспециалните етапи най-силните участници стартират последни. Затова единственият български екипаж на рали Барум Крум Дончев/Стойко Вълчев се появи на трасето 91-ви по ред. Конкуренцията в чешката надпревара е на изключително високо ниво, но въпреки този факт Крум Дончев успя да завърши на 7-ма позиция в класирането за европейския шампионат и записа 23-то време в общото класиране от 97 участника. След края на етапа българският екипаж изрази надежда в утрешния ден да подобри резултата си.


Суперспециалният етап бе предшестван от официално откриване на 38-то издание на рали Барум, което се състоя в центъра на чешкия град Злин. През втория ден екипажите ще трябва да преминат осем скоростни отсечки с обща дължина 152,88 км плюс 187,16 км преход.