Петкратният световен шампион Рони О'Съливан бе разкритикуван от друг бивш шампион - Кен Дохърти, след като вчера се изказа доста остро срещу младите играчи в снукъра. Ракетата победи китаеца Дин Дзюнхуей и се класира за своя 19-ти четвъртфинал на Световно първенство, където ще се изправи срещу друг опитен играч от своето поколение - Марк Уилямс.

Попитан дали преди 25 години си е представял, че през 2020-та година ще играе четвъртфинал в Крусибъл срещу Уилямс, О'Съливан отговори: "Ако ме бяхте попитали тогава, щях да кажа не, но като гледам нивото на играта, не се учудвам. Хора като мен, Джон Хигинс и Марк Уилямс, като гледам младите играчи, те не са на това ниво. Повечето от тях не са дори на ниво аматьори. Много са зле. Като ги гледам и си мисля, че трябва да загубя крак и ръка, за да изпадна от топ 50 на ранглистата. Точно затова ние още се задържаме, защото нивото в другия край на ранглистата е ниско", каза О'Съливан в типичния си стил.

Коментарите на англичанина предизвикаха критики от световния шампион от 1997 година Кен Дохърти. "Такива коментари само вредят на нашия спорт. Кажете ми друг спорт, в който талисманът да говори така за останалите играчи в тура. Нивото на игра е по-високо отвсякога. Може би той се е шегувал, но не е приятно да се чуе такова нещо. Мисля, че е обидно. Всички млади играчи се възхищават на Рони и той има своята отговорност като посланик на спорта. Той е герой за тези играчи", каза ирландецът.

Легендата в спорта и шесткратен световен шампион Стив Дейвис също изрази мнението си. "Може би просто той става все по-добър. Мисля, че е по-добър, откогато и да е било. В началото на века беше много по-лесно да победиш Рони О'Съливан. Победих го на Мастърс през 1997 година, след като изоставах с 4-8. Преди изобщо не беше играч на толкова високо ниво. Може би същото се отнася за Джон Хигинс и Марк Уилямс. Нека изчакаме тези млади играчи да станат на 30 и повече години и тогава да ги съдим. Хора като Джак Лизауски и Джао Синтун са талантливи, но все още не са усъвършенствали играта си", коментира Дейвис.