Американецът Крисчън Колман си върна световната титла на 60 м в зала. Във финала на дисциплината на първнството в Глазгоу той постигна убедителна победа срещу големия си конкурент и свой съотборник Ноа Лайлс. Колман спря хронометрите на 6,41 сек – най-добър резултат в света за сезона, а Лайлс остана на 3 стотни зад него – 6,44 сек.

През 2018 г. на първенството на планетата в Бирмингам Колман спечели титлата малко, след като бе поставил световния рекорд в късия спринт от 6,34 сек. Преди две години в Белград обаче той отстъпи на олимпийския шампион Марсел Джейкъб от Италия, като и двамата дадоха време от 6,41 сек.

За Ноа Лайлс, който е световен шампион на 100 и 200 м от миналото лято в Будапеща, пък това бе първи шампионат на закрито. По време на националното първенство на САЩ той победи Колман с 0,01 сек, регистрирайки свой личен рекорд в дисциплината от 6,43 сек.

Австралийката Никола Олислагер спечели титлата в скока на височина. Олимпийската вицешампионка от Токио 2020 единствена преодоля 199 см.

Олислагер отне короната от шампионката в зала от Белград 2022 и на открито от Будапеща 2023 Ярослава Магучих от Украйна, която се задоволи със 197 см. Магучих не успя да покаже най-доброто от себе си, макар да пристигна като голямата фаворитка в Глазгоу след 204 см тази зима, с които оглавява световната ранглиста.

Бронзът малко изненадващо, но заслужено, стана притежание на словенката Лиа Апостоловски, която изравни личния си рекорд от 195 см и с по-малко фалове изпревари германката Кристина Хонсел, завършила четвърта също със 195.