Четирикратният победител в Обиколката на Франция Крис Фрум определи като нулеви шансовете си за победа в Тур-а през тази година.

36-годишният британец, който от този сезон кара за отбора на "Израел Старт-ъп Нейшън", участва в момента на Критериум дю Дофине, но представянето му е далеч от задоволително. Това се дължи и на все още невъзстановената му форма след жестокия удар от автомобил, който понесе през 2019 година, довел до множество фрактури из почти цялото му тяло.

"Не мисля за победа в "Тур дьо Франс" тази година, това е сигурно", каза Фрум след днешния пети етап на критериума.

"Напълно фокусиран съм върху това да върна старото си ниво на колоездене и след това да надграждам стъпка по стъпка. Няма как за няколко седмици да достигна ниво за спечелване на Тур-а" коментира британецът.

Въпреки незадоволителните си резултати, Фрум призна, че е щастлив от представянето си и прогреса, който е направил през последната година.

"Преди година карах колело, а дори не можех да вървя свободно. Така че да бъда тук, да вървя спокойно и да нямам проблеми в състезанието е чудесен прогрес сам по себе си", добави Фрум.

Обиколката на Франция стартира на 26 юни в Брест.