Каролина Ковалкиевич изнесе страхотно шоу на феновете в своята родина, побеждавайки Джоди Ескибел през изминалата нощ в ММА събитието на UFC в Гданск, Полша.

Ковалкиевич игра изключително агресивно още от началото на откриващия рунд, пресирайки опонентката си и пласирайки добри боксови комбинации. Ескибел от своя свърши добра работа в опитите си да избегне повечето добри удари отправени от полякинята и изчакваше търпеливо шанс за контраатака. Такава възможност обаче не й беше предоставена и Ковалкиевич пое изцяло контрола на срещата и нанесе няколко тежки удара през втората част на първия рунд.

Втория рунд не се различаваше много от първия. Полякинята продължаваше да върви напред, но този път сменяше комбинациите си и успя да пласира няколко тежки удара с коляно в лицето на Ескибел, които видимо разклатиха опонентката й. Каролина запаси натиска си през останалата част от рунда, нанасяйки множество добри удари в лицето на Ескибел.

Финалния рунд отново беше изцяло за Ковалкиевич, която и за миг не забави темпото си, за да позволи на Ескибел да се върне в битката по някакъв начин. В крайна сметка резултатът на съдиите беше красноречив - 30-27 в полза на Ковалкиевич.

С тази си победа Ковалкиевич прекъсна серията си от две поредни загуби и записа първа победа от юли 2016-та година насам. Загубата на Ескибел в дебюта й за UFC е второ поражение за нея в последните и три битки.

 

Dziekuję Wam wszystkim za doping i pozytywną energię ❤❤❤ 😊 później napisze coś więcej 😊 #UFCGdansk #Poland

A post shared by Karolina Kowalkiewicz (@karolinakowalkiewicz) on