Над 300 състезатели от цяла България взеха участие в Държавното първенство по канадска борба за мъже и жени, юноши и девойки, ветерани и хора с увреждания. Шампионатът се проведе в град Козлодуй в зала „Христо Ботев” на 08 и 09 април 2012 година.

Първенството бе последна квалификация за определяне състава на националния ни отбор, който ще представя България на Европейското първенство в Гданск (Полша) от 13 до 20 май 2012 година.

В състезанието участваха всички най-добри български състезатели по канадска борба. Световните и европейски шампиони очаквано спечелиха първите места в своите категории: при мъжете Георги Гайдарджиев (състезател на „Армспорт клуб” - Благоевград, в категория до 60 кг), Стоян Големанов („Локомотив-96” - Горна Оряховица, до 90 кг) и Красимир Костадинов („Херкулес” - Тутракан, до 100 кг), и при жените Вероника Бонкова („Армспорт клуб” - Банско, до 60 кг).

С титлата „Абсолютен шампион на България” се окичи Краси Костадинов, който успя да надделее всички свои съперници и за пореден път доказа, че е най-силният българин на канадска борба.

Красимир Костадинов стана абсолютен шампион на България по канадска борба