Президентът на българската федерация по бокс Красимир Инински пожела бъдещият двубой между боксовата ни звезда Кубрат Пулев и Владимир Кличко да бъде възможно най-скоро.

Следващият съперник на световния шампион по бокс за професионалисти на федерациите Международна боксова федерация, Световната боксова асоциация и Световната боксова организация Владимир Кличко ще стане официалният претендент на федерацията МБФ - българинът Кубрат Пулев, стана ясно по-рано днес.

„Беше крайно време и съм изключително радостен, че това най-накрая е факт. Още не сме се чули и аз току що разбрах за това, което се е случило. Изключително ще съм радостен, ако този мач най-накрая се състои и да е с положителен резултат за нас, а и вярвам, че ще е така“, коментира Инински пред Гонг, след като разбра новината.

„В крайна сметка вече не може да се отлага, не може да се лавира. Дошъл е моментът за излязат и да премерят сили. Твърдо вярвам в силите на Кубрат и сега му е моментът. Убеден съм, че се успее да победи Кричко. С най-голямо удоволствие бих гледал този мач на живо“, заяви още Краси Инински и добави:

„Кога ще се състои този мач вече е въпрос на интереси на промоутърите, на мениджърите и на организаторите. В близките 6 месеца би трябвало да се състои. Най-добре би било да е в България, но тук вече става въпрос за много пари и е трудно да се прогнозира къде би се играл този мач. Пожелавам успех на Кубрат и да накара цяла България да се гордее с това, което прави.“