„Според мен няма нищо по-естествено от това да се кандидатирам за президент на българската федерация по бокс”, започна коментара си бившият боксьор и настоящ президент на Професионалната боксова лига Красимир Инински, чиято кандидатура за председател на УС на българската федерация по бокс бе издигната от БК Левски.

Красимир Инински е роден пред 1973-та година, има 5 шампионски титли на страна и е участвал на Световното първенство в Тампере през 1993 година. Той е основател и директор на Професионалната боксова лига и благодарение на него българският професионален бокс членува в най-авторитетните световни организации - WBC, ЕBU, WBA.

„Изминалият ми живот като състезател, а сега настоящ директор и създател на професионалната боксова лига е свързан с бокса и няма нищо по-естествено. За мен е чест и морална отговорност даже да приема кандидатурата издигната ми от Левски. Това, което мисля, че е нужно на бокса е единението и смятам, че аз съм една доста добра алтернатива за това нещо”, заяви още Краси Инински пред Гонг и добави:

„Да, смятам, че мога да пренеса опита от организацията в боксовата лига и професионалистите във федерацията. Аз съм боксьор, занимавам се още с бокс, тренирам бокс, даже с някои настоящите национали. Общувам с момчетата, знам какви са настоящите проблеми и смятам, че мога да реша тези неразбории в българската федерация по бокс.”

„Моята цел е да обединявам, а не да разединявам. Имам подкрепата на доста клубове и смятам, че всичко във федерацията ще бъде наред. Дано решението на всички клубове да е обективно”, завърши Красимир Инински.