Организирането на световното първенство е от изключителна важност за популяризирането на скоковете на батут сред младите ни сънародници, това заяви при откриването на 32-рия шампионат на планетата за мъже и жени министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Домакин на първенството от днес до неделя е столичната „Арена Армеец“.

Убеден съм, че шампионатът ще премине на високо ниво и ще се превърне в празник за жителите и гостите на София. Сигурен съм, че всички състезатели и техните екипи ще запомнят нашата красива столица с отличната организация и с положителните емоции, допълни Кралев.

Красен Кралев: Световното първенство по скокове на батут е от изключителна важност

Сред официалните гости бяха посланиците на ЮАР и Австралия, д-р Тодор Чобанов – заместник кмет по направление „Култура, спорт и превенция на зависимости“ в Столична община, легендарната в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев, Красимир Дунев – президент на БФ Спортна гимнастика, Николина Христова – генерален секретар на БФ Акробатика и Стоян Димитров – президент на БФ Скокове на батут и домакин на състезанието.

Общо 290 състезатели от 34 страни ще си оспорват 14 –те златни медала, които ще бъдат раздадени в отделните дисциплини. България няма да има участник в надпреварата, тъй като снощи официално беше оттеглена заявката на контузения Ясен Иванов. Състезанието днес започна с квалификациите в олимпийската дисциплина – батут индивидуално и отборно (мъже и жени) и пътека (мъже и жени).

Входът за зрители в „Арена Армеец“ е с билети с цена 5 лева и за четирите състезателни дни.

Красен Кралев: Световното първенство по скокове на батут е от изключителна важност