Варна отбеляза 142 години от Освобождението си. В традиционните чествания в двора на Духовно-просветния център „Свети Архангел Михаил” се включи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заедно с кмета Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, генералния консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов. Венци и цветя бяха поднесени от много граждани и неправителствени организации. Тази година тържествата преминават при спазване на всички изисквания на Министерството на здравеопазването.

По-късно министър Кралев присъства на откриването на паметна плоча на известната варненка Баба Рада, дело на скулптора проф. Пламен Братанов. Баба Рада - Рада Кирчева (1808 - 1868 г.) е била видна общественичка, акушерка и лечителка, уважавана от своите съграждани. Паметната плоча е част от инициативата на Община Варна за възраждане на историческата памет на Варна.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.