Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с посланика на Босна и Херцеговина Н.Пр. Здравко Бегович. Двамата обсъдиха как двете държави се справят с предизвикателството COVID-19 и дискутираха бъдещи планове за партньорство между двете държави.

Важна стъпка от укрепването на близките отношения между България и Босна и Херцеговина е подписването на Меморандум за сътрудничество в областта на младежта и спорта. Според Бегович министър Кралев и министър на гражданските въпроси на Босна и Херцеговина Анкица Гуделевич, която отговаря за ресорите „младеж“ и „спорт“, могат да обменят идеи за съвместна работа по различни проекти. Спортният министър отправи покана към Гуделевич за официална среща в България.

Красен Кралев увери посланика, че ММС ще сподели опита си при провеждане на редица състезания, спортни лагери и други активности.

По време на срещата посланикът на Босна и Херцеговина показа силен интерес към Национална спортна база „Спортпалас” във Варна. Той се обърна към министър Кралев с молба за съдействие за организирането на тренировъчни лагери на представители на различни видове спортове. От своя страна Красен Кралев предложи на Н.Пр. Здравко Бегович да посети базата през летните месеци, за да се запознае обстойно с условията, които предлага „Спортпалас“.