Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отрече тиражираните напоследък слухове, че ще се кандидатира за кмет на родния си град Варна.

"Това са много интересни слухове, които не знам защо се пускат сега. Може би, за да разстроят стройната организация, която имаме в града. Варна има изключително успешен кмет в лицето на г-н Иван Портних, който се старае много и аз категорично го подкрепям."

"Виждате и в момента какви мащабни реконструкции се правят в града. Имам прекрасен екип, с който сме започнали сериозна реформа в областта на спортната политика и всичките ми усилия са свързани с нея. Чувствам се на мястото си като министър на младежта и спорта и нямам амбиции да сменям позицията си", категоричен бе Кралев пред БТВ.

Министърът коментира и промените в Българския спортен тотализатор, които влизат в сила от днес.

"Мениджърският екип трябваше бързо да се ориентира към новите предизвикателства, да измисли подобрения на сегашните игри. Първата промяна вече е факт. Ако досега Българският спортен тотализатор е произвеждал 10 печеливши от тотото, този път гарантираме, че 10 милионери ще бъдат щастливците през 2015 г.", подчерта Красен Кралев.

"100 % от бюджета на българския спорт зависи от успеха и начина, по който се развива Българският спортен тотализатор. Държавното финансиране от бюджета е изцяло функция от постъпленията от данъци и държавни такси, които тотализаторът плаща. Единственият източник на финанси за българския спорт е спортният тотализатор. Трябва да се отнасяме към развитието на тотото с много голямо внимание", заяви министър Кралев.