Кралев награди медалистите от Световното по шотокан карате-до

Красен Кралев източник: Пресслужба на Министерство на спорта

Красен Кралев източник: Пресслужба на Министерство на спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на българските състезатели от националния отбор и треньора им Димитър Тодоранов, които спечелиха медали от 25-ото Световно първенство по шотокан карате-до в Унгария. Министърът се ръкува с всеки един от призьорите и ги поздрави за силното представяне.

„Вашите резултати са доказателство, че в Българската федерация по шотокан карате-до се работи професионално. Благодаря Ви за начина, по който защитавате името на България и Ви пожелавам да бъдете все така усърдни в тренировките и да постигате още по-сериозни успехи“, обърна се към състезателите и треньорите министър Кралев. 

Председателят на Българската федерация по шотокан карате-до (БФШК) Александър Славков също връчи на Красен Кралев почетен плакет и му благодари за подкрепата, която оказва на техния спорт.
На срещата присъства и Тодор Събев, който през месец май пострада сериозно по време на схватка от Европейското първенство в Суботица (Сърбия), след което по нареждане на министър-председателя

Бойко Борисов бе транспортиран до България от екипаж от авиогрупа „Враждебна“ с транспортния самолет „Спартан“.  По-рано през деня Събев се срещна с премиера и лично му благодари за незабавната реакция след инцидента, при който получи мозъчен кръвоизлив. Европейският ни шампион увери Борисов, че се възстановява бързо и че през следващата година ще се върне към активната си тренировъчна и състезателна дейност.

На Световното първенство в Унгария българските национали завършиха с един златен, 6 сребърни и 4 бронзови медала в индивидуалните дисциплини, а в отборните взеха едно златно и 2 сребърни отличия. В шампионата участваха общо над 100 български състезатели (мъже, жени и деца) от почти всички 34 клуба, които членуват в БФШК. Общият брой на всички участници в първенството надхвърли 1200 състезатели от 38 държави. 

Българските медалисти от 25-ото световно първенство по шотокан карате-до (6-8 октомври) в гр. Егер,

Унгария:
Индивидуално (мъже и жени):

Борислава Ганева: 1-о място (кумите +58 кг) и 3-о място (оупън)

Анджей Згжива: 2-о място (ката)

Тихомир Тодоров: 2-о място (кумите +87 кг)

Денис Николов: 2-о място (кумите -77 кг)

Христо Щерев: 2-о място (мастърс) и 3-о място (кумите -68 кг)

Адриана Ганева: 2-о място (кумите -58 кг)

Лора Русчева: 2-о място (кумите +58 кг)

Кристина Свиленова: 3-о място (кумите -58 кг)

Йордан Георгиев: 3-о място (кумите -68 кг)

Отборно (мъже и жени):

Отбор кумите жени: 1-о място (Борислава Ганева, Адриана Ганева, Кристина Свиленова, Лора Русчева)

Отбор кумите мъже: 2-о място (Силвестър Гьолски, Тихомир Тодоров, Радослав Пенов, Веселин Димитров, Пламен Кирилов, Павлин Дишев)

Отбор ката мъже: 2-о място (Реми Бобев, Ресми Бобев, Илиян Дянков)

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Красен Кралев

Други спортове