Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда до неделя в Арена Армеец.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова също беше сред официалните лица по време на красивата церемония.

Министър Кралев и г-жа Фандъкова пожелаха късмет и успех на нашите момичета на Световната купа, както и на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

„Искам специално да поздравя Българската федерация по художествена гимнастика, в лицето на госпожа Раева, на госпожа Петрова за това, че за поредна година ни правят съпричастни с този спорт. Да пожелая успех на всички състезатели и, разбира се, да пожелая много, много успехи на златните български момичета. Момичетата от златния ансамбъл на България, нашите прекрасни индивидуални състезателки. На добър час, успех на състезанието  и нека да се радваме на този красив спорт”, заяви при откриването кметът на София Йорданка Фандъкова.

„България е изключително щастлива  и за нас е огромна чест за пореден път София да бъде домакин на Световната купа по един от най-българските и най-красивите спортове - художествената гимнастика. Такива турнири са най-голямата възможност за реклама на нашата страна. Не случайно този турнир ще бъде гледан от над 52 милиона зрители в 25 държави. За нас това е голяма отговорност”, каза Красен Кралев по време на откриването.