Категоричен съм, че българската федерация не трябва да избързва и да налага наказание на лекоатлетката Габриела Петрова.

Нека да видим как ще бъдат наказани другите атлети и тогава да реагираме, коментира в Русе министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той каза още, че не причислява случая с Габриела Петрова към проблемните. Според него не трябва да се третира мелдоний наравно с останалите забранени субстанции, защото има неяснота около данните за колко време той се отделя от организма.

По думите му е нужен период на толеранс.

Кралев коментира и ситуацията с футбола у нас. "Ако проектът за Висша лига, поиска нашата подкрепа, ще я получи. Ще видим какъв проект ще предложи екипът на Борислав Михайлов на президентите и на собствениците на отбори от "А" група във вторник. Не искам да коментирам преди да чуем конкретния проект", каза Кралев.

На въпрос дали държавата ще помогне за ремонта на Градския стадион в Русе, ако Дунав влезе в "А" група, министърът заяви, че въпросът е малко по-сложен, защото пет-шест са отборите от "А" група, които имат нужда от помощ. "Изчакваме развитието с формата на първенството. Има терени, на които липсва осветление, други, които не стават за практикуване на футбол. Ще опитаме да помогнем с каквото можем. Няма да третираме клубовете поотделно, търсим вариант за разрешаване на проблема за всички", заяви Кралев./БТА