КПС „Варна” направи трансферен удар за втория турнир от държавното първенство по водна топка за жени, който е валиден и за купата на България. Надпреварата е от 24 до 26 април на басейн „Диана” в София. Домакин е Славия.

Варненският клуб привлече две унгарски ватерполистки, които се очаква да му помогнат да се пребори за купата и медал от първенството. Това са Кристина Сремко и Зита Варга, които пристигат в София днес. Любопитно е, че Унгария е единствената страна в света, в която водната топка е по-популярна от футбола.

37-годишната Сремко е сред 10-те най-добри унгарски ватерполистки за всички времена. Два пъти световна шампионка, веднъж европейска и носителка на Световната купа. Участвала е на олимпиадите в Атина 2004, 6-о място, и Пекин 2008, 4-о място. Играе като център. Варга е вратар. Европейска шампионка за девойки и трета в света. Има трето място в европейския клубен турнир на шампионите за жени. Четири пъти шампион на Унгария за жени.

КПС „Варна” е най-новият клуб по плувни спортове във Варна. Основан е през 2008 година по повод 100-годишнината на Световната федерация по плувни спортове-ФИНА. В първия турнир от държавното през март тимът направи дебют и зае 4-то място.