Спортистите, който ще искат вземат участие на "Олимпийските игри на стероиди", ще бъдат отстранени от Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (World Athletics), заяви президентът на организацията Себастиан Коу.

"Не изпитвам никакви чувства към това. Мога да кажа само едно: ако някой, който представлява традициите и философиите на нашия спорт, реши да участва в тези игри, той ще бъде отстранен за дълго време. Странни неща стават навсякъде, какво да се прави", заяви Коу, цитиран от ТАСС.

Преди около месец милиардерът от Силиконовата долина Питър Тийл обяви, че планира създаването на "Олимпийски игри на стероиди". 

56-годишният Тийл, който трупа състоянието си като инвеститор в компании като ПейПал и Фейсбук, застава зад идеята за "Подобрени" игри, в които атлетите ще могат свободно да използват всякаква химия, за да постигнат резултати. Тийл признава, че идеята за Игрите е на д-р Арън Д'Соуза, който е адвокат по образование, но иска да проучи докъде достигат възможностите на човешкото тяло.