Трето поражение на Калоян Махлянов-Котоошу на практика сложи край на мечтите на първия европейски одзеки за титлата на супертурнира по сумо в Нагоя. 203-сантиметровият българин загуби днешния си двубой от 11-и кръг срещу Токитенку.

Калоян допусна монголецът да му приложи успешно "хатакикоми", с което го повали на дохьото. Така Котоошу продължава с баланс осем победи и три загуби. Йокодзуна Хакухо остана единствения сумист без поражение на "Нагоя башьо". Белият феникс пребори Котошогику, а Хомашо загуби от Какурю.

В същото време голям проблем споходи най-титулувания и обичан в страната японски сумист Кайо. Великана вчера загуби от Калоян Махлянов, а по време на схватката е контузил лявото си рамо.

37-годишният одзеки не излезе на дохьото днес срещу Харумафуджи, тъй като е сметнал, че да играе в такова състояние ще бъде израз на неуважение към поклонниците на сумото, съобщава БГНЕС. Петкратният носител на Купата на Императора ще приключи с отрицателен баланс в Нагоя и през септември ще трябва да защитава званието си одзеки.