Калоян Махлянов - Котоошу е първият българин в професионалното сумо на Япония, първият роден гигант вдигал Купата на Императора и стигнал до втория ранг озеки. Той рядко говори, но сега отново го направи пред Гонг и разказа как се е променил след като стана баща в края на 2011-та година.

Котоошу и Асако се радват на малкия Кирил след като се ожениха на 14.02.2010 година

източник: Gong.bg, архив

“Естествено раждането на Кирил е най-хубавото нещо в живота ми“, каза Котоошу относно бебокът, който проплака в средата на ноември в Нагоя.

“Не съм пазил в тайна раждането на сина ми Кирил. Просто никой не ме е питал. Той е добре, сега спи. Сладурче е! Едно бебе променя живота”, бяха първите думи на Махлянов пред Гонг за сина му. Поинтересувахме се на кого прилича бебето - на гиганта ни от село Джулюница или на фината си майка Асако, а Котоошу отговори: “Не знам. Всеки ден лицето му се променя. Не може да кажеш на кой прилича”.

203-сантиметровият сумист не скри и с усмивка разкри, че отменя съпругата си в грижите за наследника им: “Помагам й, когато имам време и възможност. Няма как да не ни буди посреднощ. Не може постоянно да спи. Яде, спи, реве, детска, бебешка му работа! Това му е работата сега. Да, сменям памперси! Помагам на Асако, сам човек няма как да се справи, не е лесно. Колкото мога, помагам”.

Котоошу и Асако се радват на малкия Кирил след като се ожениха на 14.02.2010 година

източник: Gong.bg, архив

След десетки големи победи на дохиото в страната на изгряващото слънце, Махлянов сега разбира и ценността да е баща: “Битката в сумото няма нищо общо с това да си родител. Това да имаш дете и да се грижиш за него са най-хубавите моменти в живота. Отговорностите се увеличават като имаш наследник. Сега следвам да почивам във всеки удобен момент защото с годините и след всеки турнир ми става все по-тежко да възстановявам. Годините вече оказват влияние. Но имам още сили и за сумо и за победи. Нямам още планове да се прибирам до България и то с малкия особено сега, когато е студено ”.

Котоошу и Асако се радват на малкия Кирил след като се ожениха на 14.02.2010 година

източник: Gong.bg, архив

Поинтересувахме се и защо Калоян и Асако са избрали Кирил за име на наследника си, дали жена му не е искала японско име за бебето, а професионалният сумист отговори: “Не е кръстен на никого. Хареса ни името. Това си е много хубаво българско име! И Асако го хареса. Докато аз съм в Япония и сина ми ще е тук. Какво ще стане по-нататък, може само да предполагаш, но живота не знаеш на къде ще те завърти. Нищо сигурно няма”.

И на финала в интервюто за Гонг Котоошу сподели най-хубавото нещо: “Следващата ми цел е утре сутринта като се събудя, да видя на сина си Кирил усмивката на лицето му! Тя ме зарежда с енергия!”.