Калоян Махлянов-Котоошу стигна до финала на еднодневния демонстративен турнир, провеждащ се от 1977 г. в началото на февруари в Меката на сумото – токийският дворец Кокугикан. В спора за купата българският борец отстъпи пред йокозуна Хакухо, който му приложи хватката уватенаге.

Гигантът от село Джулюница постигна сериозен успех в полуфиналите, където тръшна на дохиото другия Велик шампион Асашорю. Преди началото на турнира Котоошу и Харумафудзи демонстрираха своите умения на 5-6-годишни деца, завладени от малки от магията на древния японски спорт. Поражения претърпяха още в първите си срещи четирима одзеки – Тийотайкай, Кайо, Котомицуки и Харумафудзи, а победителят Хакухо ще получи за своята титла около 20 000 евро.

Междувременно Асашорю даде старт на своя бизнес идея, която по всяка вероятност ще му осигури големи приходи. Синият дракон отвори ресторант World Chanko Asashoryu в японската столица. Заведението се намира точно срещу двореца „Кокугикан“ и се радва на голяма посещаемост след отварянето си в средата на седмицата.

Едно от фирмените ястия в ресторанта е Дордж кейк, като названието идва от първото име на монголеца – Дагвадордж. Асашорю планира да отвори верига от подобни заведения в цял свят и следващия ресторант скоро ще отвори врати в Лос Анджелис.