Българският одзеки Котоошу изведе Петър Стоянов, Христо Христов и Даниел Иванов на вечеря в центъра на Токио снощи. Калоян Махлянов се видя за втори път с българите, които са на лагер в Япония и няколко часа прекара в приятни приказки с приятелите си в елитно заведение.

Две поредни вечери пък освен сумо в школата на Токийския университет се преподава и свободна борба. Треньорът в Япония на Вожда, Мъдрия и Японеца - Георги Стоичков, който е член на комисията за националния отбор по свободна борба към федерацията, бивш личен треньор на Серафим Бързаков, Симеон Щерев и други, както и директор на спортното училище на Левски, показва на местните сумисти тънкостите на свободната борба.

В спалното помещение млади монголци, японци и един бразилец гледаха с интерес и се включиха в демонстрациите на различни схватки и движения. Неприятни контузии се получиха при двама от младите сумисти на школата – един от тях е със счупена ръка, а друг си изгори много лицето и врата и целят е в превръзки.

Вчера българските сумисти, които са на лагер в Япония благодарение на „Бони Оборот”, не излязоха на глиненото дохио, а само тренираха във фитнеса защото всякакви занимания в школата бяха анулирани. Обучаващите се тук оказаха почит за смъртта на майката на съпругата на старши треньора Танака, който е и президент на Световната сумо федерация. По японска традиция отдаването на последна почит е два дни – първият ден поклонение и втория ден – погребение.