Калоян Махлянов-Котоошу ще даде под съд японското списание „Шукан Гендай” и руснака Сослан Гаглоев-Ваканохо, научи Гонг.

Българският сумист е решил първо да заведе иск за уронване на престижа и клевета срещу списанието, което публикува материал, че се е договарял с Ваканохо срещу пари.

Самото издание само преди ден се яви в съда по друго дело - заведено от сумо асоциацията на Япония за клевета, заради друга публикация за уредени мачове.

Гигантът от Джулюница има намерение да съди и самия Сослан Гаглоев за изказваният му. Изгоненият от световното сумо руснак заради употреба на марихуана твърди, че българинът му е давал пликове с пари, за да пада. В момента адвокати издирват Ваканохо, за да се яви на други дела.

В четвъртък Калоян Махлянов – Котоошу каза няколко думи и по скандалните теми пред Гонг. „Няма какво да коментирам тези скандали с руските сумисти и уговорените мачове. Аз нямам нищо общо! Това са си скандали, които си ги има и никога няма да спрат. Има ги и не само в сумото. Всичко си върви както постарому”.