Калоян Андо-Котоошю претърпя поражение и в осмия ден от турнира "Хару башьо" в Осака. 202-сантиметровият борец от село Джулюница допусна да бъде победен от най-ниския професионален сумист - 168-сантиметровият Тойоношима.

За Калоян това е седма поредна загуба и той почти сигурно ще завърши с отрицателен баланс, с което ще загуби сегашната си титла "секиваке" и ще се срине в йерархията. Представянето му в Осака може да се определи като "катастрофа", тъй като той не е допускал такава черна серия в елитната дивизия "макуучи".

Още по-неприятно е, че на него му предстоят срещи с най-силните сумисти в останалата половина от турнира от понеделник до неделя.

Другият ни представител Даниел Иванов-Аоияма продължава с положителен баланс 5-3, след като пребори днешния си съперник Китатайки. Без грешка в турнира са фаворитите Хакухо и Харумафуджи, а Какурю, който е кандидат за "йокодзуна", има 7 победи и една загуба.

Даниел утре ще излезе на дохиото срещу грузинеца Гагамару в сблъсък между двамата най-тежки сумисти (195 кг. и 199). Калоян ще направи пореден опит да прекъсне негативната си серия в схватка с "йокодзуна" Харумафуджи. /БГНЕС