Българската звезда в професионалното сумо Калоян Махлянов-Котоошю фиксира петата си победа на летния турнир "Нацу башьо" в токийския дворец "Кокугикан".

Българският Гъливер не даде никакви шансове на опонента си Хомашо и безапелационно го избута от дохьото с "йорикири". Другият ни представител Даниел Иванов-Аоияма претърпя поражение в борба срещу Шотенро и след осмия ден балансът на двамата родни сумисти е 5 победи и 3 загуби. Със същия актив е и "Великия шампион" Хакухо, който днес поднесе поредната сензация. Белият феникс отстъпи пред Гойедо, който победи монголеца за първи път в кариерата си. 25-годишният "секиваке" бе загубил предните 13 срещи с Хакухо, но днес успя да го избута от глинения кръг с "йорикири" и си заслужи овациите на зрителите в препълнената зала.

Начело в класирането с по 7 успеха и едно поражение са петима сумисти - Такарафуджи, Точиодзан, Котошогику, Кисеносато и Какурю. Утре противник на Калоян ще бъде монголеца Харумафуджи, а Даниел ще се бори с Тойохибики, който пък вчера поднесе голямата изненада, побеждавайки "йокодзуна" Хакухо.