България остана без медал в днешния ден на европейското първенство по класическа борба, което се провежда в Баку.В схватка за бронзовия медал при най-леките - в категория до 55 килограма, Александър Костадинов загуби от Вугар Рагимов Украйна с 0:2 части /0:6 технически точки, 0:4/. Вугар Рагимов бе бурно подкрепян от трибуните на комплекса "Гейдар Алиев", тъй като е роден в Азербайджан и е възпитаник на местната школа по борба, но от известно време се състезава за Украйна.

Останалите трима български борци напуснаха тепиха още в предварителните схватки.

В категория до 74 кг бронзовият олимпийски медалист от Пекин-2008 Явор Янакиев /България/ загуби още на старта от Мурат Аргин (Швейцария), който не впечатлява с успехите си. Пратеникът на Швейцария падна в следващия кръг, а с това приключи българското участие в категорията.

Рано приключи устастието и на другите двама българи в днешния ден. Иво Ангелов (категория 60 кг) надигра Вент Трагензер (Германия) с 2:0 части(1:0, 4:0), но после отстъпи от Сонер Сучу (Турция). Борецът на южната ни съседка претърпя поражение в следващия кръг и нашето участие също приключи.

При 66-кирограмовите Емил Милев загуби на старта от румънеца Йон Панаит с 0:2 части (0:1, 0:2). Румънецът обаче стигна финала и изтегли нашия национал в репешажите за бронза. Там обаче той не успя да се възползва от шанса и загуби в първия кръг от украинеца Сергей Красилников с 1:2 части (0:1, 1:0, 0:1).