Треньорът Георги Димитров обяви пред Гонг, че хващането с допинг на неговите три лекоатлетки – Венелина Венева, Ваня Стамболова и Теодора Коларова е „Сценарий и конспирация срещу мен! Няма тестостерон в нито едно от изследванията. Откриха изотоп, но не могат да кажат на кое вещество, на какъв забранен препарат, а този изотоп се повишава и от зехтин. Ние взимаме само билки преработени от фармацефтиката и дори си варим билки!"

 

"Сценарият се повтаря. То не е за коментар, защото 6 месеца след Венелина и Ваня, сега и Теди я използват за елиминиране на всякаква възможна грешка и съмнение за двете. Теодора бе под денонощен извънсъстезателен контрол. Абсурдно е те дори да са си помисляли да вземат нещо забранено, защото стероидния профил лови години назад. Има обаче нещо съмнително в тези проверки, а те и не могат да кажат какво е забраненото вещество."

 

"Теодора бе в Милано на Купа Европа, там й взимат кръвна проба, след 10 дни в Рим й правят насочена поименна проба – отрицателна, а между тях пак същите сценарии, лаборатория, място – въглероден тест, който показва нещо, но без да се знае какво. Не отиде на Световното първенство в Осака, а казахме, че е много болна, но на някои си признах истината, няма какво да крия. И най-лошото решение да се вземе на 14 декември от Арбитражния съд няма да е толкова лошо за тях, защото то една година мина. Но от ИААФ и българските им помагачи се прави така, че автоматично да им удължават първите наказания. Ако имам и други атлетки, които да тренирам и тях това ще ги сполети."

 

"В момента не тренирам никой официално, но не ми пречи да взема някой, за да помогна на родната атлетика отново, защото тя няма друг шанс. За Олимпиадата да подготвя още един-двама атлети извън тези три момичета, защото се съмнявам при най-тежкото наказание за тях след две години ще искат да се състезават за България”,  коментира треньорът Георги Димитров.