Организаторите на зимната Олимпиада в Република Корея през 2018 година обявиха, че са наясно от колко пари се нуждаят за тази година, за да продължат започнатите инфраструктурни обекти. Конкретно число обаче не бе посочено, тъй като бюджетът ще трябва да бъде одобрен от Министерството на културата, спорта и туризма, макар директорът по комуникацията на организационния комитет Мучол Шин да го нарече формалност.

Международният олимпийския комитет, който има желание да намали до минимум разходите около Олимпиадата в Пьончан, е предложил на организаторите да построят някои от съоръженията в намиращи се наблизо градове, за да не остане курортното селище неизползваемо след края на Игрите. Това предложение е било отхвърлено от корейците, като те са изтъкнали като мотив, че изграждането на основните обекти вече е започнало.

Също така организаторите са отказали споделят част надпреварите с КНДР, макар и все още да съществува възможност Северна и Южна Корея да се явят с един отбор на най-големия спортен форум.

В момента в Пьончан се строят шест нови стадиона, а амбицията на организаторите е те да са готови до октомври 2016 година. Очакванията на правителството пък са разходите по изграждането на олимпийските обекти да достигнат около 10 милиарда долара. /БТА