Кореецът Хен-ву Ким спечели златния медал в категория до 66 килограма на олимпийския турнир по борба в класически стил, след като се наложи с 2:0 (1:0, 2:0) над унгареца Тамаш Лоринц. Бронзовите отличия останаха за французина Стив Гуено и грузинеца Манухар Цхадая.

Ким премина през изключително трудни препятствия в турнира, за да спечели финалната схватка с успешна защита от партер в първата част и пренасяне за две точки във втората. Той победи последователно представители на изключително силните школи от Армения и Куба, последва лек мач срещу литовец, за да се стигне до полуфинална схватка срещу олимпийския шампион Стив Гуено.

Французинът спечели първата част с 2:1 точки, но кореецът показа отново изключително силната си борба от партер през следващите две части, с което се класира за финала.

Гуено все пак успя да вземе бронзовия медал, след като постигна успех срещу победителя от репешажите Педро Ерера. Цхадая пък надви германеца Франк Щеблер, който се наложи над американеца Джъстин Лестър за класиране на финал за 3/5 място.