Трикратният победител в "Тур Дьо Франс" Алберто Контадор заяви през сълзи, че не е използвал забранени стимуланти и възнамерява да обжалва едногодишното наказание, което му бе наложено от Испанската Колоездачна федерация.

"Ще обжалвам каквото е необходимо, за да защитя своята невинност до самия край", заяви испанецът на пресконференция в Палма Де Майорка. Испанската федерация обяви вчера, че Контадор е наказан първоначално за една година, след като е дал положителна допинг проба по време на втория ден на Обиколката на Франция през 2010 година.

28-годишният испанец има десет дни да обжалва, но е много вероятно да стане едва вторият победител на "Тур"-а, чиято титла бива отнета, след Флойд Ландис през 2006 година.

"В тези десет дни аз ще направя всичко възможно, заедно с моите адвокати, да докажем, че съм невинен. Аз съм пример за много хора! Знам, че никога не съм взимал забранени стимуланти. Искам да кажа ясно, с високо вдигната глава, че аз съм живият пример за състезател, който никога не е взимал допинг", допълни Контадор.