Десетата гонка в клас RS:X при жените беше отложена за утре. Това ще бъде и финалното състезание преди да бъдат определени 10-те претендентки за олимпийските медали в Пекин.

Невероятно каране направи Ирина Константинова в 9-ата гонка на ветроходната регата RS:X на олимпийските игри, което я изстреля на 11-о място в генералното класиране.

За днес бяха пренасрочени 8-а, 9-а и финалната 10-а гонка.

В 8-а гонка Константинова се нареди на 10-о място с 10 наказателни точки, а първа финишира вчерашната победителка Зофия Клепачка от Полша. Константинова направи най-доброто си постижение на голямо състезание в 9-ата гонка, където завърши на 2-о място, непосредствено след Брайони Шоу от Великобритания.

Доброто представяне днес нареди българската сърфистка на 11-о място в класирането с 88 наказателни точки. Непосредствено пред нея е Майян Давидович от Израел с 87. Нов лидер от днес има генералното класиране и това е Алесандра Сенсини от Италия, която измести от върха китайката Ин Цзян. Сенсини има 30 наказателни точки, а представителката на домакините е с 32. За финалната гонка за разпределянето на медалите се класират първите 10 сърфистки, а Константинова има реален шанс да попадне сред тях.