Конгресът на Международната федерация по бадминтон гласува против промяна на точковата система в спорта, след като предложението не достигна мнозинството от две трети, необходимо за изменение на правилника.

Така в следващия олимпийски цикъл отново ще се играе два от три гейма до 21 точки, а не във формат три от пет до 11 точки. Искането за промяна е, за да се направи играта по-динамична, по-кратка и по този начин да се намалят предимствата на азиатците и тяхната физическа издръжливост. Гласуването събра 66,31 % от подадените 282 гласа.

Опитът за промяна на точковата система не успя да получи необходимата подкрепа и при последните две гласувания на Конгресите през 2014 и 2018 година. Играта до 21 точки се използва в бадминтона от 2006 година насам.

Президентът на Международната федерация по бадминтон Пол-Ерик Хойер беше преизбран за нов четиригодишен мандат. 55-годишният Хойер е начело на световния бадминтон от 2013 година, а година по-късно става и член на Международния олимпийски комитет.

Хойер спечели титлата на сингъл мъже за Дания на олимпийските игри през 1996 година в Атланта. За първи път изборите и всички гласувания се проведоха онлайн. Изненадващо президентът на Европейската федерация Петер Тарцала от Словакия не беше избран в Управителния съвет на Международната централа.

Вицепрезидент за втори мандат остава бизнесдамата от Тайланд - Патама Лисвадтракул, която е близка до Кралския двор.