Колумбиецът Наиро Кинтана спечели 19-ия етап от Колоездачната обиколка на Италия, който беше индивидуално бягане по часовник - 26,8 километра от Басано дел Грапа до Монте Грапа. Той даде най-доброто време от 1 час, 5 минути и 37 секунди, като изпревари със 17 секунди представителят на домакините Фабио Ару. Трети се нареди сънародникът на Кинтана - Ригоберто Уран, който завърши на минута и 26 секунди.

Победителят разпредели правилно силите си и атакува последната височина преди финала, която му гарантира победата. Ару с днешния резултат се изкачи на 3-о място в генералното класиране, а Пиер Ролан от Франция изостана в последните 1100 метра и след 4-о място днес, на минута и 57 секунди, остава 4-и и в генералното класиране.

Така Кинтана води за крайната победа с време 79 часа, 3 минути и 45 секунди. На 2-о място е Уран, изоставащ на 3 минути и 7 секунди. Ару е на 3-ата позиция, на 3:48 минути от победителя, а Пиер Ролан е на 5:26 от Кинтана. Очакванията са крайната победа да бъде решена утре в предпоследния 21-и етап, който има доста равни участъци и предполага спринтове и атаки. Джиро д'Италия приключва в неделя.