Колумбиецът Еган Бернал спечели Колоездачната Обиколка на Италия. Състезателят на Инеос триумфира в генералното класиране, след като в днешния последен етап, който беше индивидуално бягане по часовник 30.3 километра около Милано, успя да запази лидерската си позиция.

Иначе днешният етап беше спечелен от Филипо Гана, който е съотборник на Бернал. Второто място в генералното класиране беше заето от Дамяно Карузо от отбора на Бахрейн Викториъс, а трети остана Саймън Йейтс от Байк Ексчейндж. В генералното класиране Бернал завърши с време от 86:17:28 часа, пред Карузо на 1:29 и Йейтс на 4:15.

Времето на Гана днес е 33:48 минути, а втори се нареди французинът Реми Каваня на 12 секунди. Трети остана друг представител на домакините- Едоардо Афини, на 13 секунди след победителя.

Последната седмица беше особено трудна за колумбиеца, но той успя да запази самообладание и в крайна сметка триумфира с втората си победа в Гранд Тура. Бернал спечели победата си през първите две седмици, със зашеметяващи атаки при етапите за катерачи. Той става и вторият колумбиец, който печели Джиро д'Италия след Наиро Кинтана.