Колумбийският колоездач Харлисон Пантано спечели бруталния 15-и етап от Обиколката на Франция, който премина през планините Юра. Етапът беше с дължина 160 километра от Бург ен Бре до Кюло, а победата се реши благодарение на финалния спринт на Пантано над поляка Рафал Майка, който изглеждаше като фаворит през по-голямата част от днешния ден.

Водачът в генералното класиране Крис Фрум от Великобритания завърши на малко над 3 минути след от победителя, но остава начело в генералното класиране. В същата група бяха и останалите претенденти за жълтото трико, което не нанесе промени в генералното класиране. На Фрум дори не се наложи сам да атакува и да защитава водачеството си, след като останалите състезатели от Тийм Скай свършиха тази работа срещу конкурентите му.

Майка, който взе лидерската позиция малко след началото на етапа, водеше и след шестте височини за активност в този ден, но в крайна сметка не издържа на темпото и даде победата на колумбиеца, за когото тя е първа в тазгодишния Тур.

8,4 километра преди финала Майка беше наказан, след като Пантано и още трима състезатели се доближиха до него, а в края той отстъпи и победата.

Времето на колумбиеца е 4 часа, 24 минути и 49 секунди, а втори със същото време е Майка. Трети днес фишинира Алекси Вилермоц от Франция, на 6 секунди, заедно със Себастиан Райхенбах, останал 4-и.

В генералното класиране на Фрум води с 68 часа, 14 минути и 36 секунди, следван от Бауке Молема от Холандия, на 1:47 минути и Адам Йетс на 2:45 минути. Сочените за фаворити Наиро Кинтана (Колумбия) и Алехандро Валверде (Испания) са съответно 4-и и 5-и на 2:59 и на 3:17 минути. /БТА