Шестимата възпитаници на треньора Валентин Живков от Колоездачен клуб „Бургас“ продължават да търсят класиране в призовата десетка в надпреварата в Румъния. След вчерашния втори етап (9 юни) от Обиколката на северната ни съседка колоездач на бургазлии финишира пети. Стефан Христов пресече на стотни финалната линия след победителя в този 160 – километров етап Анджело Чикони (итал.).

Трети е друг българин от състава на „Нов Дом“-Троян и бивш бегач на бургазлии Даниел Петров. Христомир Ангелов загуби фланелката за активност, но е на две точки разлика от нея. Жълтата фланелка е притежание на лидера във временното класиране – гръцкия бегач Тамуридис.

Горещо време и дълги етапи в Румъния съпътстват надпреварата. Днес, 10 юни е третият етап от тура с дължина на трасето 134км.

По същото време, днес друг екип на КК „Бургас“ стартира в 10-то издание на Гран При Интернейшънъл в Португалия. В силната надпревара треньорът Франки Ван Хаселбрук разчита на Зак Демпстер, Йохан Кокил, Март Ояве, Ерки Путстеп, Мати Хелминен и Янек Томбак. Състезанието ще продължи до 14 юни.