Този уикенд Пловдив за първи път ще бъде домакин на Балканска купа по колоездене на писта за мъже до 23-годишна възраст и мъже "Елит".

Състезанието ще се проведе в многофункционална спортна зала "Колодрума" в събота и неделя. То е включено в календара на Балканския и Българския колоездачен съюз.

Първото издание на Балканската купа е открито за участие и затова се очаква да събере много от най-добрите пистови бегачи не само на Балканите, но и от Европа.
Поканени са елитни колоездачи от 9 страни, между които Гърция, Румъния, Украйна, Словения, Словакия, Чехия и др.

Организатор на престижната надпревара е пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" с активната подкрепа и съдействие на община Пловдив.

"Решихме да инициираме и организираме тази Балканска купа, защото Пловдив е водещ колоездачен град в България и заслужава състезание от такъв висок ранг. Освен това, разполагаме с прекрасен "Колодрума" - един от най-добрите в Европа, с уникална олимпийска писта - една от най-бързите в света. Амбиците ни са догодина тази открита Балканска купа да влезе и в календара и на Международния колоездачен съюз (ЮСИ)", коментира изпълнителният директор на КК "Цар Симеон 1898" Йордан Зашев.

Стартовете от Балканската купа са в събота (29 юли) от 9:30 часа сутринта, както и 18:00 часа вечерта. В неделя (30 юли) надпреварата започва също от 9:30 часа./БТА