Константин Семерджиев, по-известен като Коко Тайсъна, ще се бие тази вечер за европейската титла по бокс за професионалисти в първа тежка категория до 86,180 килограма в Кампионе Италия (Италия).

След многобройни преговори и две промени на датата и мястото на сблъсъка, българинът получи най-големия шанс в своята кариерата и довечера ще се качи на ринга срещу настоящия европейски шампион – италианеца Джакобе Фагомени на негова територия в мач от 12 рунда по три минути.

В ъгъла на Коко Тайсъна ще бъде французинът Пиетро Пиеро, който подготвяше Танка от Банишора във Франция през последния един месец за двубоя с Фагомени.

Рефер на ринга на мача между Джакобе Фагомени и Константин Семерджиев ще бъде англичанина Джон Луис, а странични съдии ще бъдат Ричард Дейвис от Англия, Робен Долпиер от Франция и сърбинът Предраг Алексич.

Константин Семерджиев е 35-годишен и е най-добрият български професионален боксьор в полутежка и първа тежка категория от 1993 година насам.

Последната официална среща на Семерджиев бе на 9 март на ринга в зала Универсиада, когато завърши наравно с Александър Пацов в шеструндов мач за титлата шампион на България за професионалисти, след като двама от тримата съдии край ринга отсъдиха равенство в точките на двамата.