Националната футболна лига на САЩ (NFL) продължава да търси причините и отговорните за инцидента, който спря тока на „Супердоум“ в Ню Орлиънс, и държа на тъмно десетки хиляди зрители на стадиона, милиони пред телевизора, както и двата отбора, участници в Супербоул. Тъмнината трая цели 34 минути, преди мачът за титлата да бъде подновен, след като токът изгасна в началото на третата част, малко след почивката.

Заради времето на случката, много хора побързаха да обявят, че бляскавото светлинно шоу на полувремето, изнесено от Бийонсе, е причината за аварията.

Комисионерът на Лигата Роджър Гуудел обяви в понеделник, че разследването продължава, но категорично елиминира възможността концертът на RnB дивата да е причина за инцидента.

„Няма никакви индикации, че това е причинено от шоуто на почивката,“ каза Гуудел пред медиите днес. „Знам, че се върти такава информация, че изпълнението на Бийонсе между двете полувремена има роля. Но от всичко, което знаем до момента, няма истина в това.“

Кой спря тока на Супербоул?! Оневиниха Бийонсе и продължават да нищят случая

източник: Reuters

Entergy Corp, захранваща „Супердоум“ с електричество, обяви от своя страна, че дистрибуцията и подаването на ток не са били прекъсвани.

Първите информации са, че спирането на тока се дължи на проблем на електрическата система на самия стадион. От компанията, държаха съоръжението, обаче добавиха, че е твърде рано да бъдат направени заключения.

От поддръжката обясниха, че в никакъв момент не е имало съмнения, че електрозахранването ще бъде възстановено, но е отнело доста време заради огромния капацитет на стадиона.

Никой от двата отбора – Балтимор Рейвънс, спечелил Супербоул, и Сан Франциско Фортинайнърс – не спомена инцидента да е оказал влияние върху играта.

Комисионерът Роджър Гуудел заяви, че от страна на NFL няма да има никакви проблеми, въпреки критичната ситуация тази година, „Супердоум“ и Ню Орлиънс да кандидатстват за домакинство и да приемат Супербоул и в бъдеще.

Кой спря тока на Супербоул?! Оневиниха Бийонсе и продължават да нищят случая

източник: Reuters